Кайепут (CAJEPUT) Етерично масло терапевтичен клас 10 мл

14,90 лв.
  • Марка: MAKEDA Botanics
  • Кат. номер: 1058
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кайепут: там, където е нужна свежест

Елемент(ален управител): Въздух

Маслото се извлича от растящото предимно в югоизточна Азия дърво Melaleuca leucadendron. Индонезия е основният износител на маслото, което се добива от самите маслодайни листа. Хидро, а не парна дестилация е основният метод за добиване на маслото, метод, при който листата просто се кипват във вода, за да отдадат от освежаващото масло.

Белите цветчета показват принадлежността на ‚бялото дърво‘, както се нарича на малайски, към семейството на миртата, но и самото Melaleuca (гр.) означава черно(mela)-бяло (leuca) , което се отнася до кората на дърветата от тази група, към която спада и чаеното дърво.

Като растение, въплъщаващо въздушния принцип, маслото има отношение към дихателните пътища, (управлявани от въздушния елемент) и има невероятно въздействие върху дробовете и синусите, но спомага цялостно при всякакъв тип Вата дисбаланс. Вата е въздушният принцип в тялото според Аюрведа. 

Въздушният елемент е този, който носи движение и така това масло раздвижва фините пластове- използването му в дифузер не само ще повлияе дезинфекциращо, но и ще прочисти енергиите в помещението, където се използва.

Маслото е част от добре познатия ни китайски, тигров балсам. В Индонезия е част от всяка семейна аптека- за натривки, (трябва да се разреди), на гръдния кош при настинки и грип. Маслото се използва и за  превенция на кожата при облъчване  с рентгенови лъчи. Безбройни са ползите на това масло, непознато на запад до неотдавна.

Но отвъд физическите ползи, маслото е подобно на щит, който не позволява негативните енергии да проникнат в нашето поле. Има изключително изчистващи качества, поради което се използва и за очистване на ритуални предмети.

 

*За етеричните масла и тяхното въздействие научавате благодарение на Moiree.

 FB@Moiree.flower.magick



100% етерично масло от Кайепут 

INCI Name: Melaleuca Cajuputi (Кайепут) Oil

Произход: Хаити

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!