Роза Дамасцена (ROSE) Етерично масло терапевтичен клас 5 мл

  • Марка: MAKEDA Botanics
  • Кат. номер: 37960
239,00 лв.

Роза Дамасцена: Името на съвършенството

Елемент(ален управител): Вoда

 

Персийците са първите, които започват алхимичния процес по дестилиране на божествената роза. През 16 век от Сирия чрез турски търговци розата достига до Балканите.

Това растение е свързано със сърцето: в присъствието на розовия аромат сърцето се отваря и чудесата на живота могат да потекат. Афродизиращите му свойства са добре познати и неслучайно розата е символ на любовта. Ароматът ни отпуска и намалява всяко огнено чувство като раздразнение и гняв, с което регулира пита, огнения принцип според Аюрведа. 

Като всяко водно растение, розата въздейства върху емоциите ни и създава мост към сърцето, но въздействието й макар фино-етерно, е могъщо! За една капка масло са нужни около 50-70 цвята, нанасяйки една единствена капка от безценния елексир, сякаш се потапяме във всички тези цветове.

Енергийни изследвания показват, че розовото масло съдържа най-високата вибрация, 5 пъти по-висока от електромагнитната честота на човешкото тяло!

Известно е, и че розите, които не са пръскани със синтетични пестициди и подхранващи препарати, дават по-висококачествено масло.

Сутринта на пълната луна розите достигат максималното си съдържание на дамасценон, главната молекула на розовия аромат. Тази лунна енергия в Аюрведа се нарича сома и има охлаждащо и отпускащо въздействие- също както и розата, вплела своя биоритъм с този на луната.

 

*За етеричните масла и тяхното въздействие научавате благодарение на Moiree.

 FB@Moiree.flower.magick Съдържание: 100% етерично масло от Роза Дамасцена

INCI Name: Rosa Damascena (Роза Дамасцена) Flower Oil

Произход: България

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!