Немска лайка (GERMAN CHAMOMILE) Етерично масло терапевтичен клас 5 мл

  • Марка: MAKEDA Botanics
  • Кат. номер: 37956
26,70 лв.

Немска лайка: синьото чудо

 

Елемент(ален управител): Вода

 

Chamomilla (бот.) идва от гръцкото χαμαί (chamaí) „на земята“ и μηλον (mēlon) „ябълка“, т.е. „земна ябълка“, което за древните е било препратка към аромат, сходен на ябълковия.

Наситеният син цвят на маслото отпраща и към другото наименование на растението-синя лайка, но при дестилация на по-ниска температура маслото добива тъмнозелен цвят. Този тип дестилация помага на маслото да запази повече от изходните си вещества, но пък веществото азулен, заради което немската лайка добива наситеният си, тъмносин цвят е изключително полезно със своите противовъзпалителни и успокояващи свойства, а то се намира единствено в етеричното масло на немската лайка.

Името- Matricaria chamomilla идва от латинското ‚matrix’, свързано с женската матка и насочва към регулиращото и успокояващо възействие на маслото по време на менструация.

За келтите растението било свързано с техния слънчев бог-Балдур, но в Аюрведа растението се използва за хармонизиране на прекомерната пита (огнена) енергия.

Охлаждащото синьо внася баланс в хаоса на чувствата, когато владеят напрежение, душевна тревожност, обърканост и гняв. Когато имаме подобни чувства, добре е да се оставим на въздействието на маслото, за да то да преработи с финия си, етерен дух тези напрегнатости, които иначе биха сформирали болести в тялото ни.

Швейцарско изследване от 2010 показва, че 93 % от раковите клетки, третирани с маслото, биват унищожени. 

Друго изследване показва, че маслото възпира клетъчната мутация с 60 до 75 %. Мнозина разглеждат раковото заболяване като болест, обхванала енергийното тяло и в последствие-пренесла се във физическото. Тогава не е изненадващо, че това трансформиращо масло има подобно въздействие, след като вече разгледахме неговите ‚охлаждащи‘ свойства, що се отнася до небалансираните емоции.

Нервните напрежения се натрупват в кожата, стомаха и слънчевия сплит. Затова може да накапете няколко капки от маслото и да ги нанесете на слънчевия сплит и зад врата, за да възстановите енергийния си баланс. Отделно можете да оставите и работеща арома лапма по време на съня си, където синята лайка ще работи за вашето енергийно възстановяване.

 

*За етеричните масла и тяхното въздействие научавате благодарение на Moiree.

 FB@Moiree.flower.magick 

 

100% етерично масло от Немска лайка

INCI Name: Chamomilla recutita (Matricaria) Flower Oil

Произход: Египет

 
 

 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!