Мента (PEPPERMINT) Етерично масло терапевтичен клас 10 мл

  • Марка: MAKEDA Botanics
  • Кат. номер: 37975
9,10 лв.

Лютива мeнта: проясняващият принцип да влезе

Елемент(ален управител): Въздух

 

Mentha Piperita е растение от вида мента, а името произлиза от високото съдържание на ментол, което дава по-острия аромат на този вид мента. Mного интересна е митологичната история, според която нимфата Мента бива превърната в растение от ревнивата съпруга на Хадес, Персефона.

Лютивата мента е любимото масло, когато имаме нужда от издържливост и концентрация. Умът се избистря, ставането от леглото, въпреки умората, вече не изглежда непосилно, нито пък справянето с всички задачи на дългия и уморителен ден. Но разбира се, маслото може да доведе и до безсъние, затова не бива да се използва преди заспиване.

Като въздушно растение, ментата има отношение към охлаждащия, проясняващ съзнанието принцип; неслучайно маслото освежава паметта  и спомага мислите да потекат в нова, градивна посока, защото въздушният принцип винаги ни дава по-широка перспектива.

Дори на чисто физическо ниво растението охлажда и затова в африканските страни се пие чай от него. А при възпалителни процеси, (завишаване на огнения елемент), чаят се грижи за отшумяване на огнените процеси.

Ако имате нужда от цялата сила на менталната си енергия, то комбинирайте лютива мента и лимон в своята арома-лампа  и наблюдавайте подобряването на умствената си дейност. А ако страдате от главоболие, нанесете от въздушното масло на слепоочията си и се насладете на охлаждащо-проясняващото въздействие.

 

*За етеричните масла и тяхното въздействие научавате благодарение на Moiree.

 FB@Moiree.flower.magick100% етерично масло от Мента

INCI Name: Mentha Piperita (Мента) Oil

Произход: Индия

 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!