Етерично масло Равенсара (RAVENSARA)

  • Марка: MAKEDA Botanics
  • Кат. номер: 45289
57,60 лв.

Етерично масло Равенсара (RAVENSARA) терапевтичен клас 10 мл

 

Етерично масло Равенсара има редица ползи за здравето, което се дължи на аналгетичните, антиалергичните, антимикробните, антидепресивните, противогъбичните, антибактериалните, антивирусните, дезинфекциращите, диуретичните, релаксиращите и тонизиращите му свойства.

Равенсара е голямо тропическо дърво, което вирее в източния бряг на Африка на остров Магадаскар, където е известно като „лек за всичко“. Етеричното масло от равенсара се извлича чрез парна дестилация на листата на едноименното дърво и съдържа алфа-пинен, делта-карен, кариофилен, гермакрен, лимонен, линалоол, метил чавикол, метил евгенол, сабинен и терпинеол, на които се дължи аромата и безбройните полезни свойства на това етерично масло.
 
Действия на етеричното масло от равенсара:
✓ Облекчава грипни симптоми и настинка
✓ Предотвратява инфекции на дихателните пътища
✓ Помага за облекчаване на болка в ставите и мускулите
✓ Действа благоприятно на настроението
✓ Има аналгетични и антиалергични свойства
✓ Притежава тонизиращо действие за организма
✓ Релаксира мускулите и тялото
✓ Дезинфекцира и предпазва от вируси
✓ Действа като болкоуспокояващо средство
✓ Намалява алергичните реакции
✓ Предотвратява бактериални инфекции
✓ Има антидепресивни свойства
✓ Енергизира организма
✓ Подобрява настроението
✓ Действа като дезинфектант
✓ Облекчава спазмите
✓ Повишава либидото
✓ Предотвратява задържането на вода в организма
✓ Има детоксикиращо действие
✓ Помага за по-бързото зарастване на рани
✓ Осигурява енергия и сила 
 
Етеричното масло от равенсара(Ravensara Aromatica) заема основно място в традиционната медицина на Мадагаскар, където се използва от векове като средство за борба с инфекциите и средство за тонизиране на организма. Редица са ползите, включително и лечебни, които носи със себе си употребата на етерично масло от равенсара.
 
Благодарение на аналгетичните си свойства, маслото от равенсара се използва като ефективно средство за облекчаване на различни видове болка – главоболие, мускулни и ставни болки, болки в ушите и дори зъбобол. Едновременно с това етеричното масло от Равенсара намалява алергичните реакции на организма и му помага да изгради устойчивост срещу предизвикващите алергии вещества. Антибактериалните свойств го превръщат в идеално средство в борбата с бактериите и инфекциите, които те носят със себе си. То потиска растежа и развитието им и ефективно повлиява стари рани и инфекции, произтичащи от вирусни причинители. Използва се и като ефективно средство срещу гъбични инфекции, като унищожава техните спори и спира растежа им. Ефективно действа срещу гъбични инфекции в различни части на тялото – уши, нос, глава, кожа и нокти.
 
Освен изброените полезни свойства върху здравословното състояние на организма, етеричното масло от равенсара бори вирусните инфекции, като действа благоприятно за организма при настинка, грип, морбили, паротит и дори едра шарка.
 
Маслото е известно със своето противодействие на депресията. Създава усещане за спокойствие, като стимулира положителните мисли, повишава настроението и подпомага ума и тялото да се отпуснат и да се изпълнят с усещане за надежда и радост. Има успокояващи свойства и премахва усещането за стрес и напрежение, като едновременно с това спомага и за различни неврологични разтройства.
 
Етеричното масло от равенсара има диуретични свойства, което улеснява изхвърлянето на отпадните и токсични вещества в организма. Едновременно с това организмът се предпазва от задържане на вода и сол. Действа благотворно на храносмилането като премахва усещането за тежест в стомаха.
 
Освен изброените ползи за организма и здравословното му състояние, етеричното масло от равенсара действа и като дезинфектант, който убива вируси, бактерии, гъбички и протозои. Употребата му помага в ефективното почистване на дома, като едновременно с това носи приятен аромат, без странични и вредни ефекти.
 
Начин на приложение:
 
1. Чрез дифузия с арома дифузер. Добавете 3-5 капки на 100мл вода в арома дифузер и включете за 1 час.
 
2. Външно върху кожата за втриване и масаж, разредено в базово масло (Жожоба, Бадем, Кокос, Зехтин) в съотношение 6 капки етерично на 1 супена лъжица (15мл) базово масло за възрастни или 3 капки етерично на 1 супена лъжица базово масло за деца (над 1 годишна възраст).

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!