Исоп (HYSSOP) Eтерично масло терапевтичен клас 10 мл

  • Марка: MAKEDA Botanics
  • Кат. номер: 39328
26,00 лв.

Етеричното масло от исоп е рядко срещано, но с множество лечебни свойства, открити и използвани от древни времена. Помага при респираторни проблеми, намалява белодробното възпаление и облекчава кашлица и болки в гърлото. Помага на организма да преодолее по-леко настинки, благодарение на противовъзпалителното си действие. Ускорява заздравяването на рани и успокоява нервни състояния и тревожност. 

 

Исопът е цъфтящ вечнозелен храст от семейство Ментови, използван в медицината от древните гърци и римляни като лек против редица болести и състояния на организма. Неговите защитни качества са се славели още оттогава. В Рим народът е вярвал, че исопът пази от чума. Хората окачвали исоп отвън на домовете си, за да държат на разстояние „злите очи “ и негативната енергия.

 

Действия на етеричното масло от исоп:

✓Помага при респираторни проблеми
✓Облекчава кашлица и болки в гърлото
✓Ускорява заздравяването на рани
✓Има противовъзпалително и антимикробно действие
✓Стимулира кръвообращението
✓Отпуска мускулите
✓Подобрява храносмилането
✓Облекчава нервни състояния

 

Етеричното масло от исоп е особено полезно при респираторни проблеми, облекчава спазмите в дихателната система и успокоява кашлицата, като намалява белодробното възпаление. Особено благоприятно е при астма и бронхит. Исопът подкрепя организма да преодолее по-бързо и лесно настинки и облекчава болките в гърлото.

Освен това етеричното масло от исоп има и забележителни антисептични свойства и предотвратява развиването на инфекции при порязвания, рани и ухапвания. Подпомага и зарастването на тъканта.

Доказано е антимикробното действие на исопът, който неутрализира патогените и създава защитна бариера за организма, като го прави устойчив на бактерии и вирусни инфекции. Изследвания сочат, че етеричното масло от исоп помага при херпесния вирус HSV–2. Отслабва действието на атакуващите агенти и укрепва имунната система в борбата с него. Други данни свидетелстват за това, че етеричното масло от исоп предотвратява растежа на тумори.

Исопът насърчава здравословното кръвообращение, като по този начин регулира кръвното налягане и  отпуска мускулите, инхибирайки контракции и спазми.

В списъка на полезни свойства на исопът още се включва действието му върху стомаха - подобрява храносмилането. Оказва успокоителен ефект при нервни състояния и тревожност, и повишава бодростта на ума.

 

Начин на употреба:  

1. Чрез дифузия с арома дифузер. Добавете 3-5 капки етерично масло на всеки 100 мл вода в арома дифузер и включете минимум за час, за да вдишате лечебните молекули на етеричното масло от исоп.

2. Чрез добавяне в базово масло/крем/лосион. Добавете няколко капки етерично масло от исоп в базово масло за домашна грижа или в готовия продукт за лице/тяло, който използвате.

!Етеричното масло от исоп не се препоръчва при бременни жени, тъй като може да причини контракции на матката.
 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!